Epoksi Coating kaplama oldukça kolay bir şekilde temizlenmektedir. Kaplama olarak hiç bir şekilde toz tutmaması önemli niteliklerinden birsini oluşturmaktadır. Farkındalık açısından çok kolay bir şekilde temizlenmesinin yanında mekanik olarak çok cüzi bir oranda mukavemeti; ve kimyasal dayanıklılığı bulunmaktadır.

Epoksi Coating kaplama inşaat hali yeni bitmiş ve kullanıma hazır haldeki yeni yüzeylerde ve az da olsa dezenformasyona yani aşınmaya maruz kalmış yüzeylerin kaplamasında kullanılmaktadır.

Bu kullanım zemine etki ederek zeminin gösterim açısından yoğun, parlak ya da isteme göre pürüzsüz ya da pürüzlü gösterimini sağlamakta ve estetik açıdan zemini modern ve şık algısı uyandırmasına sebep olmaktadır.

Zeminin güzelliğini tamamlamaktadır. Bu kaplama neticesinde zemin; dayanıklı ve seri bir şekilde meydan getirilmektedir. Nitelik olarak bu kaplama kimyasal modüldedir; bu da zeminin sağlamlık estetiklik ve kalitesini bütünleyen olgulardır.

Montajdan Sonra Ne Kadar Beklenmelidir

Dikkat edilmesi gereken yani zemin kaplamasından istenilen verimin tam ve kusursuz bir şekilde alınabilmesi için;24 saatlik süreye kadar üzerinde hiç bir şey yapılamaması sağlamlık ve dokunun tam olarak oturması için zaruret arz etmektedir. Bu süre sadece normal yürüme üzerine hareket etme için geçerli bir süredir. Bu zeminde tonaj olarak ağır eşya; yük; ya da taşınması için en az bir haftalık süresinin geçmesi dayanıklılığın tam olarak faaliyete geçmesi için elzem konumdadır.

Nerelerde Kullanılmaktadır?

Kullanım alanı oldukça geniş olan bu ürün genel mahiyette; ilaç ve kimyasal fabrikalarda; hastanelerde, elektrik fabrikalarında, makine fabrikalarında gıda üretim işletmelerinde, tekstil fabrikalarında, giyim atölyelerinde, otomotivin tüm sektörlerinde plastik tesislerinde ve depoların genelinde çokça kullanılmakta ve öncelikli tercih sebebi olmaktadır.

Özellikleri Nelerdir?

Ürünü sınıfsal açıdan incelediğimizde ince kalınlık modundadır. Su geçirmemesi, toz tutmaması, temizlenmesinin oldukça basit olması, onarım ve bakım açısından oldukça ucuz ve kolay nitelikte olması, aşınma, sürtünme ve darbeye dayanıklı olması; kolay ve seri bir şekilde monte edilmesi, kalınlık açısından 0,2 ile 1mm arasında olması; zemine güçlü ve çok sağlam bir şekilde yapışması bakteriyel nitelik taşımamasından dolayı oldukça sağlıklı olması yüzeysel açıdan irdelendiğinde yarı ve tam pürüzlü çeşitlerinin belli başı ayırt edici özelliklerinin başında gelmektedir.